Naša stranka nije protiv stipendija

Radiosarajevo.ba
Naša stranka nije protiv stipendija

Naša stranka osuđuje izjave načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže od 11. maja na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu, u kojima je on kazao kako je Naša stranka na zadnjem zasjedanju Općinskog vijeća bila protiv dodjele stipendija učenicima i studentima. 

Vijećnice Naše stranke u Općinskom vijeću (OV) Novog Sarajeva su prilikom glasanja bile protiv rebalansa budžeta, smatrajući da nije bilo potrebe ni zakonske obaveze da se u tom trenutku vrši rebalans jer će uskoro pred OV biti iznijet izvještaj o izvršenju budžeta za prvi kvartal ove godine na osnovu kojeg bi se trebale donositi nove odluke u vezi s budžetom. 

U ovoj stranci smatraju da je načelnik Koldžo zloupotrijebio pitanje dodjele stipendija da bi prikrio neke druge činjenice u vezi s izvršavanjem budžeta i izvršio pritisak na druge stranke da glasaju za nezakonski rebalans budžeta. 

„Stipendije, s obzirom na blagovremeno usvajanje budžeta od strane OV-a, mogle su biti podijeljene mnogo ranije, a načelnik Koldžo je odugovlačio u svrhu lične promocije i predizborne kampanje.“ 

U saopštenju Naše stranke poručeno je da oni nikada nisu bili protiv stipendiranja učenika i studenata te ovom prilikom podsjećaju da je ova stranka u općinski budžet uvrstila grant za vannastavne aktivnosti i grant za opremanje škola, kao i to da vijećnici NS već duže vrijeme predlažu da se u odluku o stipendiranju ubaci i kategorija ''nadareni učenici i studenti'' koja trenutno ne postoji.
Nedžad Koldžo

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije