Naša stranka: Neminovnost je direktan izbor gradonačelnika Sarajeva

3
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Neminovnost je direktan izbor gradonačelnika Sarajeva
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Gradsko vijeće Grada Sarajeva

Gradsko vijeće Grada Sarajeva jednoglasno je usvojilo inicijativu Komisije za Statut i propise kojom se predlaže Skupštini Kantona Sarajevo izmjena Ustava Kantona Sarajevo u jednom članu kako bi se omogućio direktan izbor gradonačelnika Grada Sarajeva.

Nihad Uk, vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću, podsjeća da se Naša stranka od 2017. godine zalaže za direktan izbor gradonačelnika te da su iskustva s njegovim izborom potvrdila opravdanost tog zahtjeva:

„Svjedoci smo prošlogodišnje političke igre u vezi s izborom gospodina Bogićevića za gradonačelnika, ali i one iz 2017. godine kad je umjesto Sabine Ćudić izabran Abdulah Skaka. 

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Za nju još čekamo sudski epilog s obzirom na to da je protiv aktera koji su 'završili' glasove potvrđena optužnica. Radi se, naravno, o aferi Asim.

Iz tih razloga, ali i zbog potpunog ostvarenja prava građanki i građana da biraju i budu birani Naša stranke je prije tačno pet godina uputila amandmane na Ustav i Zakon, međutim nije bilo sluha. Iskreno se nadam da će ga sada biti, jer građani Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine zaslužuju direktan izbor gradonačelnika“, poručio je Uk, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije