Naša stranka: Izetbegović je isporučio Mostar Draganu Čoviću

8
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Izetbegović je isporučio Mostar Draganu Čoviću
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Peđa Kojović

Naša stranka oglasila se nakon današnjih dešavanja u Mostaru.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Mostara potvrđeno je da Bakir Izetbegović i Dragan Čović imaju dogovor o izboru gradonačelnika.

Drugim riječima, imaju dogovor o kontinuitetu zajedničke vladavine Mostarom. Danas su se u Mostaru istovremeno našli i Izetbegović i Čović, koji je izjavio da, ako se ispoštuje dogovor SDA i HDZ-a, Mostar će na ovoj sjednici dobiti gradonačelnika.

Jasno je da su svi ostali pregovori bili samo alibi za davno postignut sporazum kontinuiteta vladavine i uspostavljanja vertikale SDA-HDZ sa državnog, preko federalnog, na nivo Mostara.

Fokusiranjem na eliminisanje Irme Baralije - koja se samostalno izborila za održavanje izbora - Izetbegović je zajedno sa DF-om i SBB-om isporučio Mostar Draganu Čoviću.

Nećemo učestvovati u predstavi u režiji SDA i HDZ-a te će ove stranke same morati preuzeti odgovornost za ishod današnjeg glasanja", navodi se u saopćenju stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije