Naša stranka i CIS o antikorupciji i rodnoj ravnopravnosti

Radiosarajevo.ba
Naša stranka i CIS o antikorupciji i rodnoj ravnopravnosti

U cilju umrežavanja, jačanje kapaciteta i promovisanja primjera dobre prakse u izgradnji demokratskog društva u Bosni i Hercegovini u Sarajevu je održana konferencija koju je organizovala Naša stranka u suradnji s fondacijom CIS (Centerpartiets Internationella Stiftelse) iz Švedske.

Konferencija predstavlja nastavak trogodišnje saradnje između Naše stranke i CIS-a, a prisustvovali su joj i predstavnici CIS-a iz Bjelorusije, Burkine Faso i Malawija.

''Kao parlamentarki iz Švedske, jako mi je bitno da smo već uspjeli, tokom konferencije, razmijeniti drugačija viđenja i iskustva na teme antikorupcije i rodne ravnopravnosti, protumačena kroz iskustva liberalnog pogleda na svijet i ustrojstvo društava koji dijelimo. Također bih željela napomenuti kako je dio koji se ticao rada na političkoj kampanji bio izuzetno koristan u edukacijskom smislu, te sam i sama imala uvid u različite perspektive na osnovu iskustava različitih zemalja i organizacija koje se bave navedenim temama.

Želim se zahvaliti našim bosanskim prijateljima i naglasiti činjenicu da je od najveće važnosti u borbi za liberalnu demokraciju uspostavljanje međunarodnih veza, izgradnja kapaciteta u svrhu davanja prilike kompetentnim ljudima da upravljaju pokušajim unapređivanja ovog društva'', kazala je predsjednica fondacije CIS Urlika Carlsson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije