Narodna skupština RS o rezervnom sastavu policije 25. juna

Anadolija
Narodna skupština RS o rezervnom sastavu policije 25. juna
Foto: Radiosarajevo.ba / Arhiv / Skupština RS

U Narodnoj skupštini RS danas je završen prvi dio 5. redovne sjednice, a nastavak zasjedanja zakazan je za 25. juni u 10 sati kada bi zastupnici trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Federalni MUP pripremio niz mjera kao odgovor na formiranje rezervnog sastava MUP-a RS

Zastupnici u Narodnoj skupštini RS danas su usvojili Informaciju o stanju bezbjednosti u RS-u u 2018. godini i prva četiri mjeseca 2019. godine koju su razmatrali u zatvorenom dijelu sjednice.

"U Informaciji se navodi da se, na osnovu statističkih pokazatelja, te preduzetih operativnih i preventivnih mjera i radnji, u izvještajnom periodu, stanje u oblasti kriminaliteta u RS-u može ocijeniti zadovoljavajućim", stoji u saopštenju iz Narodne skupštine RS.

Usvojeni su i Zakon o podsticajima u privredi RS, Zakon o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS, Zakon o izmjeni Zakona o bankama RS, Zakon o pečatima organa i institucija RS,  Zakon o socijalnom stanovanju RS i Zakon o unutrašnjoj plovidbi RS. 

Zakonom o podsticajima u privredi RS  predviđena su podsticajna sredstva privrednim subjektima po dva osnova za povećanja plate radnika i direktna ulaganja.

Zakonom o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS službenicima Sudske policije i policajcima u kazneno-popravnim ustanovama sa srednjom i višom stručnom spremom utvrđuje se pravo na dodatnu naknadu u iznosu od 10 odsto prosječne plate u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ostvarene u proteklom mjesecu jednako, kao i za policijske službenike zaposlene u MUP-u RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije