Narednih dana toplije u cijeloj Bosni i Hercegovini, a za vikend promjena vremena i pad temperature

0
Radiosarajevo.ba
Narednih dana toplije u cijeloj Bosni i Hercegovini, a za vikend promjena vremena i pad temperature
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u istočnim područjima Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan Sedlo -2; Livno, Sarajevo, Tuzla 0; Bugojno, Drvar, Gradačac, Zenica 1; Bihać, Sanski Most 2; Široki Brijeg 5; Stolac 6; Mostar 7; Neum 8; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 15 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će Bosni i Hercegovini prije podne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Prije podne povremeno slab snijeg u istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 12°C.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Prije podne je povremeno moguć slab snijeg. Dnevna temperatura zraka oko 2 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA  je relativno nepovoljna. Postepeni prestanak padavina pozitivno će djelovati na opštu sliku, pri tome će pojačan osjet hladnoće, izraženije u unutrašnjosti zemlje, još uvijek uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, razdražljivosti, malaksalosti. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a hronični bolesnici ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima. Drugi dio dana posvuda će biti malo ugodniji, pretežno zbog stabilizacije vremenskih prilika.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 30.11.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C. 

U petak 01.12.2023., umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i iznad prosječno toplo. Kiša i lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovni, zapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 14 do 18, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 21 °C.

Nedim Sladić najavio veliku promjenu vremena: 'Proljeće je 1. u decembru'

Nedim Sladić najavio veliku promjenu vremena: 'Proljeće je 1. u decembru'

U subotu 02.12.2023., oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovin kiša. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugozapadni. Poslije podne vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna 13 do 20 °C. 

U nedjelju 03.12.2023., oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na jugu od 6 do 12, a dnevna -2 do 4, na jugu od 8 do 12 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije