Narednih dana oblačno sa kišom

Radiosarajevo.ba
Narednih dana oblačno sa kišom

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno i prohladno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. 

Najmanje padavina se očekuje u sjevernim područjima. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 6, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu do 9 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 0 stepeni. 

U našoj zemlji danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u jugozapadnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature u 13 sati: Sokolac -4 stepena, Bjelašnica -3, Sarajevo -2, Bugojno i Zenica -1, Goražde, Prijedor i Sanski Most 0, Kupres i Livno 1, Ivan-sedlo 2, Bihać i Doboj 3, Banja Luka, Bijeljina i Zvornik 4, Tuzla 5, Mostar 6, Gradačac i Neum 7, Stolac 8 i Trebinje 10 stepeni. 

U ponedjeljak, 2. decembra, u Bosni i Hercegovini će biti oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovine povremeno se očekuje slaba kiša, a u jutarnjim satima snijeg se očekuje uglavnom u zapadnom dijelu Bosne i u Krajini. Vjetar većinom slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, na jugu Hercegovine umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura od -5 do -1, na jugu 6, najviša dnevna temperatura od -1 do 4, na jugu do 10 stepeni.

U utorak, 3. decembra, u našoj zemlji se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije