Narednih dana jaki udari bure u dijelovima BiH: Temperature do 11 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Narednih dana jaki udari bure u dijelovima BiH: Temperature do 11 stepeni
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Pravi januarski dan

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica i Livno -7; Bihać -6; Banja Luka -5; Gradačac, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sokolac i Tuzla -3; Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg -1; Grude i Zenica 0; Doboj 1; Mostar 3; Neum 4; Trebinje 5°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 931hPa, za 13hPa je manji od normalnog i opada.

BIOPROGNOZA: Preovladavaće stabilnije vrijeme, pri tome tmurno i hladnije u odnosu na protekli dan. Niže temperature u cijeloj zemlji, uz preovladavajuće sjeverno strujanje i povremene padavine, uzrokovaće probleme većini populacije. U Bosni je neophodno posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito hronični bolesnici, stariji i djeca. U Hercegovini malo toplije, ali i ovdje uz neuobičajeno niske temperature i buru, zbog čega bi osjetljive osobe trebale biti opreznije prilikom boravka na otvorenom.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne južnog i jugoistočnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka između -1 i 2°C.

U ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni će uglavnom padati slab snijeg. Nešto više padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Slab snijeg je moguć i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C.

U utorak: Oblačno vrijeme se prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C.

U srijedu: U Hercegovini sunčano. U Bosni postepeno razvedravanje prije podne. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije