Naredna četiri dana Miholjsko ljeto: Temperature iznad 20 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Naredna četiri dana Miholjsko ljeto: Temperature iznad 20 stepeni
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo
Jutros je u Bosni bilo magle i niskih oblaka, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac -2 stepena, Bjelašnica i Livno 0, Drvar 1, Bugojno, Ivan-sedlo i Sarajevo 2, Banja Luka, Bihać, Grude, Sanski Most i Tuzla 3, Bijeljina, Jajce i Srebrenica 4, Doboj i Prijedor 5, Zenica 6, Gradačac i Zvornik 7, Mostar i Trebinje 10, Neum 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini mala do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen.

U Sarajevu u jutarnjim satima i pije podne magla i niska oblačnost. Tokom dana malo do umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepen.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom dosta hladnijih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća i pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Danju, posvuda sunčanije i ugodnije.

Vozači, oprez: Saobraćajna nesreća u Sarajevu, stvorene gužve na ovoj dionici

Vozači, oprez: Saobraćajna nesreća u Sarajevu, stvorene gužve na ovoj dionici

Obavljena je prognoza i za naredna tri dana:

ZA 19.10.2021 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno. Prije podne u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepna.

ZA 20.10.2021 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepena.

ZA 21.10.2021 (Četvrtak)., pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepna, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije