Napravljen novi pomak, korak bliže povratku trolejbusa u Vogošću

3
Radiosarajevo.ba
Napravljen novi pomak, korak bliže povratku trolejbusa u Vogošću
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas se sastao s načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem, kako bi dogovorili sljedeće korake za dva važna projekta javnog prevoza na području ove općine.

U okviru jednog od njih, Ministarstvo saobraćaja KS dobilo je urbanističku saglasnost od Općine Centar za projekt trolejbuske mreže do Vogošće.

"Dobili smo urbanističku saglasnost od Općine Centar koja nam je bila neophodna za realizaciju ovog projekta. Kao i u svakom projektu, i u ovom su postojale administrativne prepreke, ali smo ih uspješno riješili i nastavljamo naš angažman.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Uskoro očekujemo i urbanističku saglasnonst od Općine Vogošća. Godinama se priča o trolejbusu do Vogošće, koji je značajan kako za Centar, tako i za Vogošću i zadovoljan sam što se sada vide pomaci. Nakon što završimo sve aktivnosti oko dobijanja dozvola, raspisat ćemo tender za nadzor, a nakon toga i tender za izvođača radova, kako bi konačno proširili našu trolejbusku mrežu do Vogošće", izjavio je ministar Šteta.

Ovaj projekt realizira se zahvaljujući podršci i zajmu kod Europske investicione banke.

Na sastanku je naglašena važnost još jednog projekta, čijom će zajedničkom saradnjom Općine Centar i Ministarstva saobraćaja biti omogućena realizacija, a to je uvođenje trolejbuske linije do naselja Šip.

"Šip je naselje koje se nakon rata veoma brzo razvilo i koje je još u fazi razvijanja, tako da smo tu počeli sa značajnim infrastrukturnim projektima, a zahvaljući saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo uspostavit ćemo i kvalitetniju komunikaciju sa centrom grada, jer će novi sarajevski trolejbuski voziti upravo do ovog naselja. Izuzetno sam zadovoljan što će upravo stanovnici Šipa imati mogućnost da se voze novim trolejbusima vrlo brzo", istakao je nakon sastanka načelnik Mandić.

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo naglašavaju kako je saradnja sa svim općinama kantona izuzetno važna, bilo da se radi o projektima cestovne infrastrukture ili projektima koji će poboljšati javni prevoz, te da će takva praksa biti i nastavljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije