Naoružani razbojnici ukrali zlato u Novom Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Naoružani razbojnici ukrali zlato u Novom Sarajevu

Dvije nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom N.M. kada su ukrali određenu sumu novca i zlata, u prodavnici za otkup zlata koja se nalazi u ulici Envera Šehovića do broja 23, u općini Novo Sarajevo u petak u 20.20 sati 

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, a uviđaj su obavile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, dok policija radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i pronalasku izvršilaca. 

Uručeno 760 prekršajnih naloga

U toku protekla 24 sata službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja podnijeli su jedan prekršajni zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka te uručili 760 prekršajnih naloga, dok su na lakše prekršaje upozorili 48 vozača. 

Iz saobraćaja je isključeno 13 vozača zbog upravljanja pod dejstvom alkohola, kao i šest vozača koji su upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita. 

Pet osoba isključeno je iz saobraćaja jer su upravljali vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a šest motornih vozila isključeno je iz saobraćaja zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole kao i sedam vozila koja nisu bila registrirana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije