Čekanja se nastavljaju: Velike gužve na ulasku u Hrvatsku iz BiH

N. K.
Čekanja se nastavljaju: Velike gužve na ulasku u Hrvatsku iz BiH
/ FOTO: AMSRS
Prema posljednjim informacijama iz BIHAMK-a, u ponedjeljak se bilježi pojačan promet vozila na ulasku u Hrvatsku iz naše zemlje na većini graničnih prijelaza na sjeveru BiH.

Kako nam je rečeno iz BIHAMK-a, pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza.

"Na prijelazima Orašje, Bosanski Šamac i Bosanski Novi na izlazu iz BiH čeka se od sat do sat i pol. Na prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se u intervalima od pola sata do sat vremena. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, do pola sata", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kako pišu hrvatski mediji, u Republici Sloveniji do 21 sat zabrana je saobraćaja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t pa se mole vozači teretnih vozila da ne kreću prema graničnim prijelazima, zbog popunjenih odmorišta i parkirališta uz autoceste, ali i izvan njih.

Za sve one koji se kreću prema Sloveniji, prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba na graničnom prijelazu Bregana čeka se dva sata na izlazak iz Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije