Naoružajte se strpljenjem: U ovom dijelu BiH povremene obustave saobraćaja zbog - bojevog gađanja

0
Radiosarajevo.ba
Naoružajte se strpljenjem: U ovom dijelu BiH povremene obustave saobraćaja zbog - bojevog gađanja
Foto: Radiosarajevo.ba / Kolone vozila / Ilustracija

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros, 6. septembra, saobraća se uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćanja.

"Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, svakodnevno u vremenu od osam do 15 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Stolac - Ljubinje (na dionici Žegulja - Ljubinje). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Berkovića i Bileće ka Trebinju.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko - Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik - Lončari - Brčko, za putnička vozila Donja Skakava - Ulice - Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj - Rudanka - Johovac i regionalnim putem Razboj - Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od sedam do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno - Kupres, Vitez - Nević Polje, Livno - Kamensko, Semizovac - Olovo, Ripač - Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas će, u vremenu od osam do 18 sati, dolaziti do povremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Banja Luka - Čađavica (dionica Han Kola - Stričići).

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije