Nakon što su cijeli dan bili bez grijanja, dijelovi Zenice ostali i bez struje

Radiosarajevo.ba
Nakon što su cijeli dan bili bez grijanja, dijelovi Zenice ostali i bez struje
Nakon što su ranije tokom dana zbog kvara na kotlovima na velikim minusima građani Zenice ostali bez grijanja, večeras je u jednom dijelu ovog grada prekinuto i napajanje električnom energijom.

Kako javlja portal Zenicablog, trenutno je u ovom gradu temperatura u debelom minusu, tačnije 14 stepeni Celzijusa ispod nule, a građani su ostali i bez alternativnog izvora grijanja. Sistem snabdijevanja električnom energijom je bio nakratko prekinut već nekoliko puta, a zbog preopterećenja na sistemu koji proizvode brojna tijela za zagrijavanje koja se napajaju električnom energijom.

Najkritičnije je u centru grada, gdje je veliki broj domova ostao bez napajanja električnom energijom, zbog čega je Gradska uprava Zenice uputila apel svim nadležnim da u ovim teškim trenucima budu maksimalno na raspolaganju građanima.

Pokušali smo nekoliko puta kontaktirati i podružnicu Elektroprivrede BiH u Zenici, kako bismo dobili informacije u vezi sa ovim prekidom u sistemu snabdijevanja električnom energijom, ali je njihov sistem preopterećen zbog brojnih poziva građana koji zabrinuti ulaze u hladnu januarsku noć.

Ne raduje ni informacija koju su novinari Zenicablog dobili iz Mittala, čiji radnici se trude popraviti kvarove na sistemu daljinskog grijanja, da grijanja neće biti do kasno uvečer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije