Nakon što se penzionisala "trojka": Visoki predstavnik šokiran da takvo nešto postoji

25
I.S.
Nakon što se penzionisala "trojka": Visoki predstavnik šokiran da takvo nešto postoji
FOTO: Radiosarajevo.ba / Izetbegović, Špirić i Čović

Nakon što je Sabina Ćudić (Naša stranka) jučer objavila da su se penzionisali Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Nikola Špirić u istom danu, zatim dobili otpremninu te zasnovali radni odnos u Domu naroda Bosne i Hercegovine, stigle su mnoge reakcije.

Podsjetimo, Ćudić je putem Facebooka napisala:

"Da li ste znali da su se jučer, zajedno, penzionisali Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Nikola Špirić? Penzionisali su se zajedno, na jedan dan, uzeli otpremninu od preko 30.000 KM, svaki od njih pojedinačno, da bi danas ponovo zasnovali radni odnos u Domu naroda Parlamenta BiH i nastavili primati plate".

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Damir Arnaut (Naša stranka) je za portal Radiosarajevo.ba rekao kako visoki predstavnik u našoj zemlji nije znao za ovo.

"Jutros sam obaviješten da visoki predstavnik Schmidt nije znao za ovo i da je ostao 'šokiran' kada je čuo da tako nešto uopšte postoji u Bosni i Hercegovini. Ja ga pozivam da reaguje, da ukine ove i slične privilegije. Takva odluka bi bila podržana od strane svih građana Bosne i Hercegovine", naveo je Arnaut.

Napomenuo je kako već četvrti put predlaže zakon o radikalnom rezanju otpremnina u Parlamentu BiH, ali da je svaki put do sada oboren.

"Svaki put je oboren u Domu naroda glasovima HDZ i SNSD koji tamo imaju kontrolni paket jer im je SDA dao po četiri delegata. Prije dvije godine sam upozoravao da će se ovo desiti, da će u ovom mandatu najmanje 17 funkcionera steći pravo na baslosovne otpremnine od po preko 30000 KM, idući dan nastaviti primati ogromne plate, a također od tog idućeg dana početi primati ogromne penzije. I sad se u jednom danu ostvarilo: u utorak su verificirane otpremnine za troglavi Kolegij Doma naroda, za Izetbegovića, Čovića i Špirića. Koji plaše narod, a jedan drugom potpisuju sve ove privilegije", poručio je Arnaut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije