Finansijska policija "pročešljala" Aluminij: Izvještaj ide u tužilaštvo

Radiosarajevo.ba
Finansijska policija "pročešljala" Aluminij: Izvještaj ide u tužilaštvo
Arhiv / Aluminij

Vlada FBiH zadužila je danas Finansijsku policiju FBiH da izvještaj o kontroli mostarskog Aluminija proslijedi nadležnom tužilaštvu radi utvrđivanja nezakonitosti u poslovanju i štete nastale po imovinu i imovinske interese Federacije BiH, kao i da poduzme druge mjere i aktivnosti u skladu sa zakonom.

Također, ovaj izvještaj će biti dostavljen Federalnom pravobranilaštvu s ciljem poduzimanja aktivnosti za zaštitu imovine i imovinskih interesa Federacije BiH.

Ove zaključke Vlada je donijela nakon što se upoznala s informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o izvještaju Finansijske policije FBiH o utvrđenim činjenicama u postupku inspekcijske kontrole finansijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja Aluminija Mostar za period od 1. januara 2014. do 10. jula 2019. godine.

Podsjetimo, ulazak Finansijske policije, ali i Porezne uprave FBiH u Aluminij zatražila je Vlada zbog duga većeg od 400 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije