Cenić otkrila identitet djevojke sa korona zabave u Mostaru i uputila oštru poruku

7
Radiosarajevo.ba
Cenić otkrila identitet djevojke sa korona zabave u Mostaru i uputila oštru poruku
/ Svetlana Cenić

Nakon snimka koji je objavio Radiosarajevo.ba sa derneka u Mostaru na kojem su prekršene sve mjere, a djevojka iz Sarajeva šalje poruku premijeru Edinu Forti i poručuje "vidimo se u Sarajevu" uslijedile su brojne reakcije.

Svetlana Cenić, ekonomska analitičarka oglasila se po ovom pitanju i uputila žestoku kritiku.

Osudila je ovakvo ponašanje, pogotovo jer je epidemiološka situacija teška, a broj novozaraženih svakodnevno raste. 

"Gospođici iz onog mostarskog kluba da poručim: ili će se javno izviniti ili joj ide objava imena na svim mrežama i tužba. Neka bira", kazala je Cenić, a nakon što se djevojka nije oglasila, uslijedio je novi tweet u kojem otkriva njene inicijale, a potom i ime.

Nakon što se djevojka nije oglasila, Svetlana Cenić jeste:"Kad treba anonimno pljunuti, izazvati opštu opasnost, podmetati, hrabrost je tu. E, kad se dođe do imena takvog nesoja, onda je frka i optužba da se crta meta (što blokiram). Ako si spremna/spreman na bljuvotinu anonimno, budi spremna/spreman da je poližeš pod punim imenom", poručila je profesorica na svom Twitter profilu.

"Nagovore Merimu da u okruženju elitne hrvatske mladeži pošalje provokativnu poruku Sarajevu. Vrijedi li to plaćenog pića, ne znam. Pri tome, nikakve mjere zaštite u vrijeme pandemije, ništa razmak. Strahovit poraz cijelog društva, na svu bahatost vlasti dok se borimo za život", poručila je Svetlana Cenić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije