Nakon šest godina četverosjed na Bjelašnici ponovo u funkciji

2
Radiosarajevo.ba
Nakon šest godina četverosjed na Bjelašnici ponovo u funkciji
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bjelašnica

Obzirom da su prošle sedmice okončani radovi izmještanje četverosjeda na Bjelašnici danas je isti zvanično pušten u rad.

Izmještanje četverosjeda na Bjelašnici bio je jedan od najzahtjevnijih i sigurnosno najrizičnijih projekata na Bjelašnici u ovoj građevinskoj sezoni i odavno je završen, a danas je i konačno pušten u rad.

Podsjetimo da je četverosjed bio praktično mrtav i neupotrebljiv, a već od danas skijaši će ga u punom kapacitetu moći koristiti. Imat će maksimalnu brzinu od 2,6 metara u sekundi, pri kojoj će vožnja trajati 5,1 minut.

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Sunce izmamilo građane da uživaju na Bjelašnici

Sunce izmamilo građane da uživaju na Bjelašnici

Prethodno su iz Vlade Kantona Sarajeva saopštili da je instalacija fiksna, odnosno da žičara neće imati mogućnost garažiranja korpi ili instalacije pokrivnih haubi.

"Radi se o fiksnoj instalaciji koja je nadograđena maksimalno. U budućnosti na Bjelašnici radit ćemo isključivo nove instalacije, šestosjedne, sa zatvorenim haubama ili zatvorene kabinske žičare", zaključio je direktor KJKP Zoi'84, Jasmin Mehić.

Uz to, direktor Mehić je kazao i da mu je jako žao što instalacija nije puštena u ugovorenom roku, te je građanima pojasnio da se radilo o projektu koji sa sobom nosi veliki rizik i da su pojedini dijelovi morali biti izmijenjeni što je dodatno otežalo rad.

"Imali smo pritisak povećanja cijena lokalnih izvođača radova na koji nismo pristali. Nismo dozvolili ni da pritisak javnosti koriste protiv nas jer želimo da ovaj projekt sigurno privedemo kraju i u okviru predviđenih sredstava.

Transparentnost u radu i odgovorno upravljanje budžetskim sredstvima su politike koje provodimo u svakodnevnom radu i pritisak dobavljača oko izmjene cijena nije bio prihvatljiv", zaključio je direktor Mehić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije