Nakon sastanka s predstavnicima CIK-a: Zahtijevamo izbore do 20. novembra

N. K.
Nakon sastanka s predstavnicima CIK-a: Zahtijevamo izbore do 20. novembra
Blizu 400 članova Inicijative za Stolac i građana Sarajeva, koji su došli pružiti im podršku, okupilo se danas na protestima ispred zgrade Centralne izborne komisije u Sarajevu kako bi na ovaj način zatražili novi datum izbora u tom gradu.

Demonstranti su na protestima zatražili novi datum izbora u tom gradu.

Nakon što su organizatori svoje zahtjeve predali predstavnicima CIK-a, uslijedio je i sastanak s predsjednikom CIK-a Ahmetom Šantićem i članom CIK-a Suadom Arnautovićem.

„Nakon što smo predali naše zahtjeve u kojima je istaknuto da tražimo ponavljanje lokalnih izbora u Stocu, razgovorali smo s predsjednikom Centralne izborne komisije Ahmetom Šantićem i članom CIK-a Suadom Arnautovićem. Ahmet Šantić nam je obećao da će prenijeti naše zahtjeve ostalim članovima CIK-a koji danas nisu bili prisutni, te da će u narednim danima javnosti biti poznate informacije u vezi s ovim slučajem.“, rekao je Haris Baljić, predstavnik Inicijative za Stolac, poslije održanog sastnka.

Također, on je dodao kako su zadovoljni današnjim protestima, te da se iskreno nadaju da će CIK shvatiti volju većinu građana Stoca da se lokalni izbora ponove u ovome gradu do 20. novembra.

Podsjetimo da je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj hitnoj sjednici, u zakonom utvrđenom roku, donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, koji su održani 2. oktobra. 

Rezultati lokalnih izbora potvrđeni su u svim izbornim jedinicama u kojima su provedeni lokalni izbori, osim za izborni nivo Stolac, za Općinsko vijeće i načelnika Općine Stolac.

U Stocu je 2. oktobra u popodnevnim satima, tokom održavanja lokalnih izbora u BiH, prekinut izborni proces, jer je na određenom biračkom mjestu došlo do nasilja i fizičkog sukoba jednog od kandidata i zvaničnika Općinske izborne komisije Stolac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije