SDA: Neka Okerić objasni svoje susrete

2
Radiosarajevo.ba
SDA: Neka Okerić objasni svoje susrete
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Elvedin Okerić

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo u saopćenju navodi kako je nedavni susret predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića sa Taner Ayom, kontroverznim turskim biznismenom zabrinjavajući po reputaciju ovog zakonodavnog kantonalnog tijela.

Također, iz SDA naglašavaju da navedeni susret može biti i rizik za narušavanje dobrih odnosa između Bosne i Hercegovine i Turske.

"Susret predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića sa kontroverznim biznismenom Taner Ayom, jednim od vodećih članova organizacije koja je u Njemačkoj zabranjena, kao i nedavni nerazjašnjeni susreti delegacije NIP-a u Turskoj predstavljaju rizik po reputaciju Skupštine KS i odnose dvije prijateljske zemlje, Bosne i Hercegovine i Turske", navodi se u saopćenju za medije.

Saopćenje SDA - undefined

Foto: Printscreen: Saopćenje SDA

Iz SDA smatraju da je Okerić bio dužan javnosti prezentirati detalje navedenih susreta.

"Indikativno je da Okerić, koji je navodno imao preporuku za ovaj susret, nije o tome obavijestio javnost, iako predsjedava skupštinskom većinom koja se jedino i bavi Facebook promocijom", stoji u njihovom saopćenju.

Iz Kluba SDA u Skupštini KS pozvali su Okerića da "konačno da suvislo objašnjenje po čijem nalogu, čijoj preporuci i s kojim interesom za Kanton Sarajevo je organizovao navedeni sastanak te na koji način zakazuje i održava svoje sastanke".

Pojašnjenja koja je javnositi iznio Elvedin Okerić iz SDA okarakterizirali su kao "smušena".

"Njegova smušena objašnjenja koja se kreću od toga da je imao preporuku za navedeni sastanak, preko pravdanja da on ne može provjeravati s kim se sastaje, do pohvala za svoje goste, te na kraju poziva da ih policija provjeri, budi sumnju da Okerić ima kvalitetno objašnjenje o ovom sastanku te stavlja veliki upitnik na njegov rad i namjere", zaključili su iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije