Nakon rijeke, porodica Dragana Čovića "kroti" i sunce: Zet krenuo u biznis sa solarima

5
Radiosarajevo.ba
Nakon rijeke, porodica Dragana Čovića "kroti" i sunce: Zet krenuo u biznis sa solarima
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Dragan Čović i delegacija iz HDZ-a

Davorin Primorac, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BHANSA i zet lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZBiH) Dragana Čovića osnovao je 12. maja prošle godine vlastito preduzeće, te kreće u biznis sa solarima.

Kako prenosi portal Hercegovina.info, Primorac je utemeljio (ne sumnjamo da je Dragan Čović kao dobar punac pripomogao, op. ur.) Gospodarsko društvo "NGP" d.o.o. Mostar.

Sjedište je na Tenis centru u Mostaru, a ukupni temeljni kapital iznosi 1.000 maraka, objavljeno je u Službenim novinama Federacije.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Primorac je za direktora poduzeća postavio oca Ranka Primorca, poznatog hercegovačkog biznismena i prvog čovjeka Tenis centra Mostar

Društvo će u vanjskom prometu obavljati sljedeće djelatnosti: Vanjska trgovina prehrambenim proizvodima u okviru registrirane djelatnosti, vanjska trgovina neprehrambenim proizvodima u okviru registrirane djelatnosti, usluge u vanjskotrgovinskom prometu i sl.

U konačnici, spomenuta firma je podnijela zahtjeve za izdavanje energetskih dozvola za izgradnju solarnih fotonaponskih elektrana "Zvirići 1", "Zvirići 2", "Zvirići 3", "Zvirići 4", "Zvirići 5", "Zvirići 6", "Zvirići 7", "Zvirići 8", i "Zvirići 9", instalirane nazivne snage od po 22,5 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije od po 33 MWh.

"Podnositelj zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedene zahtjeve i utvrdilo da su isti potpuni sa danom 22.12.2020. godine. Više informacija o podnesenim zahtjevima zainteresirane osobe mogu dobiti u prostorijama Ministarstva. Obavijest se se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu", navodi se na stranci federalnog Ministarstva energije i rudarstva od 9. marta 2021.


Inače, u biznis sa solarima u posljednje vrijeme je IN u poslovno-političkim krugovima, posebno u Hercegovini.

U jednom od poduzeća koje gradi solare su Mamići, odnosno sin kontroverznog Zdravka Mamića, na Čulama je 80-tak duluma zemljišta uzelo poduzeće iz Prozora, s jednom osobom zaposlenom – direktoricom, koja izgledno je, sa tim nema ništa.

Primorac je bh. javnosti ostao u sjećanju nakon velike proslave preuzimanja kontrole našeg neba u decembru 2019. godine.

Fešta u Mostaru koju je organizirao Čovićev zet koštala 300 hiljada KM! Da budemo još jednom precizni, Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) za tu je feštu platila 299.350,00 KM bez PDV-a. Novac je dobila kompanija DD Marketing doo Mostar, koja je pobijedila na tenderu na kojem su učestvovale još dvije kompanije.

Svečanost je održana u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru, a prisustvovali su joj predstavnici političkog, javnog i kulturnog života u BiH, partneri i direktori agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi iz europskih zemalja, direktori više javnih kompanija kao i predstavnici brojnih avio kompanija i drugi gosti.

Hercegovci se ovih dana šale da će porodica Dragana Čovića, nakon što su zbog luksuzne vile "ukrotili" Radobolju, pa i bh. nebo, sada "krotiti" i hercegovačko sunce. Aferim!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije