Nakon pucnjave i ranjavanja: Grbo i Kršo pokušali Delaliću oteti vozilo?

Radiosarajevo.ba
Nakon pucnjave i ranjavanja: Grbo i Kršo pokušali Delaliću oteti vozilo?

Benjamin Delalić, sin ubijenog Ramiza Delalića Ćele, oporavlja se u bolnici Koševo nakon što je u utorak ranjen u pucnjavi u sarajevskom naselju Hrasno.

Delalić je imao prostrelnu ranu desne šake i lijevog ramena.
Operisan je na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, a njegovo stanje je stabilno, potvrđeno je za Oslobodjenje.ba iz bolnice Koševo.

Prema zvaničnim informacijama iz MUP-a, policajci PU Novo Sarajevo rade na prikupljanju svih činjenica kako bi rasvijetlili ovaj događaj.

Međutim, nezvanično se moglo čuti da je Delalić nakon ranjavanja odbio da sarađuje sa policajcima i otkrije im identitet napadača koji ga je ranio. Navodno je kasnije dao izjavu o okolnostima pod kojim se pucnjava dogodila, i rekao da ne zna ko ga je ranio.

Jedna ekipa inspektora i jučer je dežurala u bolnici Koševo kako bi u razgovoru sa Delalićem, nekim od njegovih prijatelja ili članova familije došla do motiva ranjavanja i imena osumnjičenih.

Nezvanično se špekuliše da su na Delalića pucali Alen Grbo i Anel Kršo zvani Šok, međutim, u policiji ovo jučer nisu mogli potvrditi... Ipak, od osoba bliskih Delaliću jučer se moglo saznati da su Kršo i Grbo, koji su bili u Alfa romeu, zaustavili Benjamina, prišli njegovom vozilu Renault meganu i pokušali mu ga oteti. Tom prilikom navodno je Grbo vikao da Kršo istjera Delalića iz vozila, i da mu otmu auto.

Policija u dogovoru sa nadležnim tužiocem treba da obavi pretres Delalićevog Renault megana kako bi se pronašli eventualni tragovi u cilju rasvjetljavanja ovog događaja.

Podsjetimo, do incidenta je došlo u Olovskoj ulici, u blizini autopraonice Alfa, kada su se, prema riječima očevidaca, dva automobila, Alfa romeo i Renault megan u jednom trenutku zaustavili jedan pored drugog. Malo potom začula su se dva pucnja. Nakon toga se Alfa udaljila ka Švrakinom Selu, a megan u pravcu pekare As.

Odmah nakon ranjavanja Delalić se dovezao u Hitnu pomoć, a potom je prevezen bolnicu Koševo.

Delalić je od prije poznat po učešću u pucnjavama i sukobima suprostavljenih grupa. Tako je u avgustu 2010. u Gazi Husrev-begovom Bezistanu na Baščaršiji pucao na Almera Inajetovića te Harisa Drlju, a pogodio trojicu slučajnih prolaznika.

Na Bulevaru branilaca Dobrinje pucao je na Arnela Kurtaja, a ranio Eldina Bitićija, a počekom jula prošle godine uhapšen je zajedno sa Almirom Pašićem Faćom pošto su pretukli Alena Grbu...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije