Nakon podnesene krivične prijave: Tegeltija odgovorio Kojoviću

2
Radiosarajevo.ba
Nakon podnesene krivične prijave: Tegeltija odgovorio Kojoviću
Foto: Arhiv / Tegeltija odgovorio Kojovicu

Nakon što je predsjednik Naše stranke Peđa Kojović podnio krivičnu prijavu protiv Milana Tegeltije i Rajka Vasića, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika mu je odgovorio.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

"Kojoviću, očekuj moju prijavu protiv tebe za KD lažno prijavljivanje. Ja govorio o “pozivanju na nove ratove, ubijanje nevinih osoba i protjerivanje drugih konstitutivnih naroda"?

Moraćeš to da pokažeš! Tužba za klevetu će biti pride!", napisao je Milan Tegeltija na svom Twitter nalogu.

Podsjećamo, Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, podnio je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Rajka Vasića i Milana Tegeltije zbog raspirivanja nacionalne i vjerske mržnje.

Oba slučaja odnose se na rušenje bespravno izgrađene crkve u dvorištu Fate Orlović povodom kojeg su se na društvenim mrežama oglasili i Vasić i Tegeltija.

Njihove objave u prijavi su okarakterizirane kao „pozivanje na nove ratove, ubijanje nevinih osoba i protjerivanje drugih konstitutivnih naroda“.

Kojović smatra da je naročito problematično što su takve stavove iznijeli politički aktivni i uticajni ljudi u Bosni i Hercegovini, a posebno u RS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije