GSS otkrio detalje: Nakon pada s motocikla na Jahorini spašen avanturista iz Njemačke

0
N. Ć.
GSS otkrio detalje: Nakon pada s motocikla na Jahorini spašen avanturista iz Njemačke
FOTO: GSS Novi Grad / Akcija spašavanja na Jahorini

Pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, GSS Goražde i Civilna zaštita BPK, jutros rano su dobili hitan poziv kolega iz GSS RS koji su pronašli povrijeđenog motociklistu iz Njemačke. 

Prema informacijama koje je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio načelnik GSS Novi Grad Sarajevo, Fahrudin Dobrača, muškarac je doživio pad s motocikla, proklizavajući 20ak metara u krivini iz pravca Sarajeva ka Jahorini. 

"Na poziv kolega iz GSS RS koji su locirali njemačkog motociklistu koji je na teško pristupačnom terenu doživio pad s motocikla, odmah smo krenuli u akciju. Pozvali smo i pomoćnog spasioca iz Goražda, koji ima Quad, uspjeli smo se probiti i ostvariti kontakt s povrijeđenom osobom.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Zaista nam je značila pomoć od kolega iz GSS Goražde, i načelnika Ernesta Imamovića. Muškarac je u krivini s motociklom proklizavao 20ak metara i nije se odmah mogao zaustaviti. 

Utvrdili smo da nema težih povreda, osim nekoliko modrica po tijelu. Samo se žalio na jaku glavobolju, kazao je Dobrača, te dodao:

"Ostao je pored motocikla, nije se mnogo kretao, i dobro je uradio, zato što je upravo ta lokacija u kojoj se desila nezgoda prepuna mina. Nakon što mu je ustanovljena medicinska pomoć, zahvalio se spasilačkom timu i krenuo nazad za Njemačku", istakao je naš sagovornik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije