Nakon ostavke Salkića: Novi direktor BH-Gasa je bivši ministar saobraćaja KS

7
Radiosarajevo.ba
Nakon ostavke Salkića: Novi direktor BH-Gasa je bivši ministar saobraćaja KS
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Džindić i Salkić: Ugovor s Gas prometom nije istekao jer ga i nema

Jasmin Salkić, vršitelj dužnosti direktora javnog poduzeća BH-Gas, i četvrtak, 19. augusta, obavijestio je medije i javnost da podnosi ostavku na ovo mjesto.

Među razlozima Salkić je naveo kako ne želi biti sudionik kriminalnih radnji pojedinaca, "niti provoditi zamisli koje su protivne zakonima i načelima života kojima ja živim".

Međutim, na sjednici Vlade FBiH, koja je održana u četvrtak, 19. augusta u Mostaru, jednoglasno je smijenjen direktor BH-Gasa.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Smjenu je predložio Nadzorni odbor ovog privrednog društva.

Za novog vršitelja dužnosti direktora BH-Gasa izabran je Mihajlo Krmpotić, inženjer u BH-Gasu i bivši ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo.

BH-Gas je javna kompanija zadužena za proizvodnju i transport gasa. Osnivač BH-Gasa je Vlada FBiH, piše Slobodna Europa.

Kompanija Energoinvest, ovlašteni dobavljač gasa za Federaciju BiH, sklopila je s ruskom državnom kompanijom Gazprom Export aneks ranijeg ugovora kojim je 1. april počela isporuka gasa novim gasovodom "Turski tok".

Prije toga BiH je dobivala gas gasovodom koji je išao preko Ukrajine i Mađarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije