Nakon optužbi majke: Utvrđuje se odgovornost ljekarke banjalučke bolnice

Radiosarajevo.ba
Nakon optužbi majke: Utvrđuje se odgovornost ljekarke banjalučke bolnice

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske pokrenuo je postupak utvrđivanja odgovornosti za koruptivna djela ljekarke Vesne Novaković u skladu s navodima Aleksandre Vesić, da su ljekarki Novaković morali platiti da njihovu bebu uputi u Beograd.

Iz banjalučke bolnice tvrde sa će, ukoliko bude utvrđena odgovornost, postupiti u skladu s važećim propisima. 

Navode i da se liječenje i tok bolesti pacijenta ne može dovesti u vezu s incidentom, odnosno pojavom tragova ulja u sistemu za proizvodnju i distribuciju komprimovanog zraka. 

"Univerzitetski klinički centar će, kao i do sada, nastaviti liječenje ovog pacijenta u skladu s pravilima medicinske struke i profesionalne odgovornosti", stoji u saopćenju Univerzitetsko kliničkog centra RS. 

Iz Univerzitetskog kliničkog centra ističu da nemaju saglasnost majke pacijenta da javno iznose detalje o njegovom zdravstvenom stanju, što bi, tvrde, bolje razjasnilo ovu situaciju.  

Aleksandra Vesić, majka bebe koja je bila na Odjeljenju intenzivne njege Klinike za dječije bolesti, progovorila je u izjavi pojedinim medijima u RS o lošim uvjetima na pojedinim odjelima banjalučke bolnice gdje je bila smještena tokom održavanja trudnoće, a zatim i njena beba, koja je u 27. danu života poslata na liječenje u Beograd. 

Ispričala je i da je jedna ljekarka tražila novac da se dijete otpusti i prebaci u Beograd te da će zbog toga podnijeti tužbu. 

Vasić je rekla da je dijete, tek nakon kvara na respiratorima u banjalučkoj bolnici, upućeno u Beograd i to, kako je navela, u katastrofalnom stanju, gdje, kako je rekla, tek u Institutu za majku i dijete vraćeno u život

Tvrdi da su joj prijetili pojedinci iz Univerzitetsko kliničkog centra RS, ali da neće odustati od tužbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije