... / Nakon obilnih padavina u Tuzlanskom kantonu najkritičnije stanje u Živinicama

07. 11. 2021. u 07:55:00 Fena

Shares: 0

Nakon današnjih obilnih padavina vodostaji rijeka u Tuzlanskom kantonu su u porastu.

Najkritičnija situacija je na prostoru Grada Živinica, gdje je štab Civilne zaštite u stalnom zasjedanju.

"Do ovoga trenutka poduzete su aktivnosti svih angažovanih službi za zaštitu i spašavanje koje podrazumijevaju prokope kanala, deponovanje materijala iz korita vodotoka i sa puteva, zatim zaštitu stambenih objekata pravljenjem barijera od vreća sa pijeskom, rješavanje nekoliko odrona i pokretanje postupka za rješavanje nekoliko klizišta, te evakuaciju 13 osoba. Vodoodostaji rijeka na području Grada Živinice, Gostelje i Oskove, su smanjeni, a Spreče, u blagom porastu.

Broj zaprimljenih prijava u Operativni centar danas do 20 sati je 73", izjavio je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Prema trenutnim informacijama još uvijek nema elemenata za proglašenje stanja prirodne nesreće u ovome gradu.

U večernjim satima došlo je i do izlijevanja rijeke Sapne u donjem toku, što je prouzročilo trenutno zatvaranje putne komunikacije Sapna - Zvornik.

U Lukavcu je zatvoren jedan podvožnjak zbog visine vode, dok je u Kalesiji pokrenuto jedno klizište. Nekoliko stambenih objekata poplavljeno je i u Gradu Tuzla i to u četiri naselja. Klizište u tuzlanskom naselju Kužići ugrožava jedan stambeni objekat.

Sve o poplavama u našoj zemlji čitajte OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA