Nakon hladnog i maglovitog jutra, u BiH stiže razvedravanje: Koliko će trajati Miholjsko ljeto?

0
Radiosarajevo.ba
Nakon hladnog i maglovitog jutra, u BiH stiže razvedravanje: Koliko će trajati Miholjsko ljeto?
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka

Temperature zraka u 08 sati: Bugojno 5 stepeni, Livno 6, Grude, Ivan-sedlo i Zenica 7, Drvar, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 8, Tuzla 9, Bihać 10, Neum 17, Mostar 18 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle i niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Sramotno: NSRS jednoglasno usvojila zaključke koji negiraju genocid u Srebrenici

Sramotno: NSRS jednoglasno usvojila zaključke koji negiraju genocid u Srebrenici

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

Nedim Sladić: Na redu je Miholjsko ljeto, uživajte u toplim danima

Nedim Sladić: Na redu je Miholjsko ljeto, uživajte u toplim danima

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period ljepših biometeoroloških prilika, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. U unutrašnjosti je mjestimično moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim satima. U većem dijelu dana ugodno, poslije podne i uz nešto izraženiji osjet sparine, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

ZA 8.10.2022 (Subota), malo do umjereno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni. 

ZA 9.10.2022 (Nedjelja), u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni. 

ZA 10.10.2022 (Ponedjeljak), malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana i uvečernjim satima u sjeverozapdnim i zapadnim područjima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije