Nakon duže bolesti u Sarajevu preminuo Emir Čolaković Emčika

Radiosarajevo.ba
Nakon duže bolesti u Sarajevu preminuo Emir Čolaković Emčika

Emir Čolaković Emčika muzičar i radijski voditelj preminuo je nakon duže bolesti sinoć u Sarajevu u 54. godini života. Emir je posljednjih dana bio na liječenju u Kliničkom centru u Sarajevu. Kako saznajemo od bliskih prijatelja, njegovo zdravstveno stanje posljednjih dana se naglo pogoršalo.

Podsjetimo Emčika je činio prvu i originalnu postavu grupe Valentino u kojoj je svirao bas gitaru, a od kraja devedesetih radio je kao radijski voditelj.

Slušali smo ga na Anteni Sarajevo i RSG radiju, a način na koji nam je pričao muzičke priče bio je poseban. Nekoliko godina u Jutarnjem programu zajedno s urednicom i voditeljicom Amrom Ekmečić, uveseljavao je publiku širom BiH. Njegov humor imao je posebnu draž.

Zbog svoje umjerenosti, optimističnosti, stručnosti i ljudskosti Emčika će ostati u lijepom sjećanju kolega s kojima je surađivao. Vijest o njegovoj smrti potresla je sve one koji su ga poznavali. Za njegovu suprugu i kćerku ovo je nenadoknadiv gubitak. Datum ukopa bit će naknadno objavljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije