Najstarijim Ilidžancima po 50 KM

Radiosarajevo.ba
Najstarijim Ilidžancima po 50 KM


Načelnik Općine Ilidža  prof. dr. Senaid Memić i predsjedavajuća Općinskog Vijeća Smiljana Viteškić upriličili su danas  prijem za 30 osoba, Ilidžanaca, najstarijih stanovnika sa područja ove općine.

Tom prilikom  uručili su im  novčane poklone u iznosu  od 50 KM.


Prijem za najstarije Ilidžance

"Izuzetna  je čast nama  danas  što možemo ovim  simboličnim poklonom  reći da naši najstariji građani nisu, niti smiju biti zaboravljeni. Vaše potrebe su daleko veće, ovo je samo mali gest kojim želimo da unesemo toplinu i radost u vaše domove, makar na trenutak. Teška su vremena, a ovo je mali znak zahvalnosti za ono što ste uradili u vašem životu. Smatram da još uvijek svojim autoritetom trebate učiti mlađe kako da budu bolji ljudi, da razvijaju svoju domovinu, lokalnu zajednicu. U nadi da ćemo olakšati  vaše staračke dane, želimo vam svako dobro i mnogo zdravlja  i da još dugo nam poživite" kazao je, između ostalog, načelnik Memić.


Načelnik memić u posjeti majicu Safeta Zajke

Svih 1.322  stanovnika starijih iznad 80 godina dobit će na adresu po 50 KM.

Načelnik Memić posjetio je majku ratnog heroja Safeta Zajke,  Dudu Zajko,  koja živi u Otesu. Uručen joj je prigodan paket i novčani iznos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije