Najavljeno povećanje plata policijskim službenicima u FUP-u

0
Radiosarajevo.ba
Najavljeno povećanje plata policijskim službenicima u FUP-u
Foto: FUP / Ramo Isak najavio povećanje plata

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak održao je redovni kolegij sa rukovodiocima u Ministarstvu.

Ministar je sa direktorom Federalne uprave policije Federalnog MUP-a dogovorio da Federalna uprava policije dostavi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika u kojem će biti izmijenjeni, odnosno povećani koeficijenti za obračun plate policijskim službenicima što će u konačnici dovesti do trajnog povećanja plata policijskih službenika.

Ministar je na sastanku informisan i o aktivnostima koje se poduzimaju u vezi sa izradom prijedloga Kolektivnog ugovora u kojem učestvuju i predstavnici reprezentativnog Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Dogovoreni su prioriteti u radu Federalnog MUP-a za naredni period, a fokus je na proširenju smještajnih kapaciteta Policijske akademije, materijalno-tehničkom opremanju.

Ministar Isak je informisao rukovodioce da je Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji završen i da se trenutno obavljaju konsultacije sa međunarodnim partnerima s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja koje će unaprijediti rad Federalnog MUP-a te uskladiti radna mjesta sa savremenim potrebama. Pravilnik će biti upućen u daljnju proceduru nakon usaglašavanja sa preporukama međunarodnih partnera.

Ministar Isak pohvalio je dosadašnje aktivnosti direktora Federalne uprave policije Federalnog MUP-a na podizanju profesionalnih standarda te poručio da i u budućnosti treba nastaviti poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem što efikasnijeg rada FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije