Najavljeni protesti protiv Dodika u RS: "Kažimo lažnom predsjedniku da ničija nije do zore gorjela!"

9
Radiosarajevo.ba
Najavljeni protesti protiv Dodika u RS: "Kažimo lažnom predsjedniku da ničija nije do zore gorjela!"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić poručila je da predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik kriminalizacijom klevete želi da "začepi usta svakome ko ga nazove lažnim predsjednikom".

"CIK je 27 oktobra prošle godine, uprkos brojnim nepravilnostima, objavio je rezultate izbora za predsjednika RS.

Samo 4 dana nakon toga, Dodik je najavio kriminalizaciju javne riječi, odnosno njeno uvođenje u Krivični zakonik. Pored najave izmjene zakona, budžet je povećao sa 10 na 56 miliona KM, što je proteklo bez značajnije reakcije", navela je Trivić.

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Pretpostavljalo se da će, ako svi zažmure na očitu krađu izbora, i CIK i dio međunarodne zajednice (koji je na kraju dao pečat šutnje) Dodiku postati gori, a ne da će se promijeniti, kako su svi naivno vjerovali, smatra Trivić.

Između ostalog, ovim izmjenama zakona Dodik, prema riječima Trivić, 'želi začepiti gubicu svakome ko ga naziva lažnim predsjednikom ili predsjednikom CIK-a, što on u osnovi i jeste'.

"Oni će se osvrnuti na činjenicu da su "institucije odradile svoj posao", a mi vrlo dobro znamo kako su to radile. Naravno, to nije jedini razlog, ali za njega je čak i više nego bolna činjenica da ga je narod odbacio većina, a ostavili stranci.

Zato u utorak svi na protest, da kažemo lažnom predsjedniku da ničija nije do zore gorjela", navela je Trivić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije