Najavljeni brojni radovi na cestama širom BiH: Evo gdje možete očekivati gužve

Fena
Najavljeni brojni radovi na cestama širom BiH: Evo gdje možete očekivati gužve
FOTO: Radiosarajevo.ba / Gužva ispred tunela Vranduk

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle, posebno na putevima uz Lašvu, Bosnu i Spreču.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00.30 do 1.30 sati, od 2 do 3.30 sati i od 04 do 5.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Radovi su i na autoputu A-1 dionice Podlugovi-Sarajevo sjever i Sarajevo zapad-Lepenica, i magistralnim putevima: Srbljani-Cazin, Olovo-Kladanj-Živinice, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća i Lanište-Ključ, te magistralnim putevima M-5 kod Jajca i M-17 u Mostaru.

Još danas od 7 do 14 sati izvode se deminerski radovi uz magistralni put M-15 Glamoč-Mlinište (na lokalitetu Perduhovo selo), zbog čega se saobraća usporeno.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Iz BIHAMK-a naglašavaju da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije