Najavljene temperature do 35 stepeni: Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Najavljene temperature do 35 stepeni: Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka
Foto: N.G / Radiosarajevo / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Sokolac 10, Bugojno, Drvar i Ivan Sedlo 13, Bihać, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Široki Brijeg 14, Banja Luka 15, Zenica i Zvornik 16, Tuzla 17, Gradačac 19, Trebinje 21, Mostar 23, Neum 24 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 28 do 33, na jugu do 35 stepeni.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza: Stabilno i sunčano vrijeme uvjetuje povoljnu biometeorološku sliku u cijeloj zemlji zbog čega će većina stanovništva biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe ne bi trebali imati ni hronični bolesnici ni meteoropate. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom.

Utorak, 15. august - sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni. 

Srijeda, 16. august - malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 26 do 33 stepena. 

Četvrtak, 17. august - malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 32 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije