Nagrađivani kolumnista Ozren Kebo komentirao napad Huse Ćesira na sina Adija

Radiosarajevo.ba
Nagrađivani kolumnista Ozren Kebo komentirao napad Huse Ćesira na sina Adija
Photojoiner / Ozren Kebo i Huso Ćesir

I danas iz cijele Bosne i Hercegovine stižu osude na jučerašnji napad predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad Huse Ćesira, koji je fizički nasrnuo na fotoreportera Žurnala Adija Kebu.

Napad na fotoreportera Žurnala: Ovo je prva reakcija iz SDA

Ambasada SAD u BiH reagirala povodom napada Huse Ćesira na novinara

Visoki funkcioner SDA fizički napao kamermana, ovaj sve snimio

Kebo se, kako je objavljeno jučer, kao fotoreporter ovog portala nalazio na radnom zadatku.

Fotografirao je ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast, o čijem poslovanju su ranije izvještavali novinari ovog portala.

U trenutku napada fotoreporter se nalazio na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini, naveli su iz Žurnala,a u posljednjih 48 sati nakon napada Ćesira na Kebu oglasili su se brojne stranke i organizacije, a između ostalih, i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, koja je oštro osudila napad.  

Adi Kebo je sin istaknutog i nagrađivanog novinara Ozrena Kebe. Poznati novinar i kolumnista, koji je u karijeri bio urednik više magazina, autor je jedne o najvažnijih knjiga o opsadi Sarajeva „Sarajevo za početnike“ koja je u Bosni i Hercegovini doživjela više izdanja, a objavljivana je u Hrvatskoj, Francuskoj, Švedskoj, Ukrajini...

Kebo je komentirao jučerašnji napad na sina riječima:

„Ako tender efendiju ne uhapse u naredna dva sata, onda nam policija i ne treba...“, da bi nakon toga rekao:

„Bilo je to davno, pa su svi zaboravili: oca ovog foto reportera, izvjesnog O.K., batinaši SDA pretukli su 1996. godine na radnom mjestu. Slučaj je došao do suda i tamo se sretno izgubio. Da vidimo šta će biti 2019. Drug Selvedin objašnjava potencijalni rasplet...“.

Visoki funkcioner SDA fizički napao kamermana, ovaj sve snimio

Predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na snimatelja Adija Kebu. Incident se desio na samom ulazu u Ćesirovu firmu Bosnaplast gdje se nalazio snimatelj portala Žurnal koji je bio na radnom zadatku. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije