Nagla promjena vremena stigla u BiH: Kiša će kratko padati, za vikend preokret

0
Radiosarajevo.ba
Nagla promjena vremena stigla u BiH: Kiša će kratko padati, za vikend preokret
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa slabom kišom samo ponegdje, a u Hercegovini sunačno uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Ivan-sedlo 12 stupnjeva, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Tuzla 14, Bihać, Drvar, Gradačac i Sanski Most 15, Livno, Široki Brijeg i Zenica 16, Grude 21, Mostar 22, Neum 23 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normlanog i sporo opada. Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Zenica 31; Gradačac 14; Bugojno 9; Jajce 6; Ivan-sedlo, Tuzla 5; Sanski Most 3; Bihać, Sarajevo-Bjelave 1.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom prije podne. Tokom dana, bez padavina i postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 28 stepeni.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

U Sarajevu prije podne, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mogućom slabom kišom. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz stabilnije vremenske prilike, umjerene temperature i sunčane intervale, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti jačih tegoba vezanih uz njihove bolesti. U Bosni povremeno povećana naoblaka, u Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Mjestimične padavine, u prijepodnevnim satima, mogle bi u manjoj mjeri kvariti ugođaj. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Objavljena je prognoza i za prvi dan vikenda:

ZA 19. maj 2020 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu do 28 stepeni.

ZA 20. maj 2020 (Petak)., U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepena.

ZA 21. maj 2020 (Subota)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Povećanjem oblačnosti, u sjevernim i sjeverozapadnim područjima se očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije