Nacionalne manjine RS-a očekuju rješenje slučaja Sejdić - Finci

Radiosarajevo.ba
Nacionalne manjine RS-a očekuju rješenje slučaja Sejdić - Finci

Savjet nacionalnih manjina pri Narodnoj skupštini RS-a nada se da će biti dogovoreno rješenje za provođenje presude Sejdić-Finci.

"Na to pitanje se već dugo čeka i entuzijazam je sve slabiji", rekla je Feni Vesna Temelkovska Vuković, predsjednica tog savjeta i istakla da to tijelo ne može da nudi rješenja za to političko pitanje, već samo pomoć onoliko koliko je to u njihovoj moći.

Kada je u pitanju predstojeći popis stanovništva u BiH, ona je podsjetila da je Savjet nacionalnih manjina pri Narodnoj skupštini RS-a organizirao ranije više okruglih stolova kako bi animirali pripadnike nacionalnih manjina da kažu gdje pripadaju, kojim jezikom se koriste i kojoj vjeri pripadaju.

"Ti podaci bit će nam neophodni da bi vidjeli stvarno stanje u RS", dodala je Temelkovska Vuković.

Savjet nacionalnih manjina pri Narodnoj skupštini RS-a radi na poboljšanju položaja pripadnika nacionalnih manjina u RS, kazala je i dodala da taj položaj uvijek može biti i bolji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije