Načelnik Zdravko Mioč proglasio stanje prirodne nesreće

0
Radiosarajevo.ba
Načelnik Zdravko Mioč proglasio stanje prirodne nesreće
Foto: Radio Kupres / Šteta u općini Kupres

Načelnik općine Kupres Zdravko Mioč na prijedlog Stožera civilne zaštite te općine donio je u petak Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Kupres.

Kako se navodi u Odluci, proglašenje prirodne nepogode je uslijedilo zbog olujnog nevremena koje je pogodilo dio općine Kupres, odnosno njena naseljena područja Odžak, Novo naselje -zapadni dio grada te vikend naselje Čajuša, koja se dogodila 4. novembra ove godine prlikom čega je pričinjena veća materijalna šteta na stambenim i društvenim objektima u navedenom području.

"Odlukom se zadužuju općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodom nepogodom.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Naime, dana 4. studenog ove godine, tijekom noćnih sati, olujno nevrijeme s pijavicom pogodilo je naseljena mjesta Odžak i Novo naselje u općini Kupres.

Od udara olujnog vjetra i pijavice oštećene su obiteljske kuće i pomoćni objekti na navedenim lokalitetima.

Pričinjena je veća materijalna šteta na obiteljskim kućama kao i na objektu Hrvatskog doma u Kupresu", navodi se u saopćenju iz ureda načelnika općine Kupres Zdravka Mioča.

Sve o alarmantnoj situaciji sa poplavama u BiH možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije