Načelnik Srđan Mandić ugostio gradonačelnicu Benjaminu Karić

4
Radiosarajevo.ba
Načelnik Srđan Mandić ugostio gradonačelnicu Benjaminu Karić
Foto: Općina Centar / Sastanak Benjamine Rakic i Srdana Mandica

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila je danas Općinu Centar gdje je ugostio načelnik Srđan Mandić sa saradnicima.

Načelnik Mandić je čestitao izbor 39. po redu gradonačelnice Sarajeva, odnosno druge žene koja je u historiji izabrana da bude na čelu grada.

"Čast nam je što smo ugostili gradonačelnicu Sarajeva od koje možemo očekivati samo dobre stvari. Radujemo se budućoj saradnji gdje se zajedničkim učešćem gradskih općina i Grada Sarajeva može uraditi mnogo važnih projekata za naše sugrađane", kazao je načelnik Mandić.

Gradonačelnica Karić se zahvalila na čestitkama i naglasila da je sigurna da će trenutna struktura centralne gradske Općine pomoći u realizaciji bitnih projekata.

"Kada sam došla na čelo Sarajeva uvijek bi me dočekalo pitanje nadležnosti. Za mene je bitnije pitanje volje, odnosno da li želimo da se nešto dobro uradi. Ne sumnjam da ćemo zajedničkim naporima uspjeti realizovati vrlo korisne projekte za naše građane. U razgovorima sa stranim zvaničnicima sam naglasila da nam treba podrška u realizaciji projekata, a ne milostinja, odnosno da čekamo da nam drugi nešto urade, istakla je Karić.

Ovom prilikom je razgovarano o nekoliko projekata od interesa za Grad Sarajevo i Općinu Centar poput kvadranta B, uređenja spomen-obilježja i spomen-parka na Vracama, te planu čista rijeka Miljacka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije