Načelnik Bosanskog Broda uhapšen zbog mita

Radiosarajevo.ba
Načelnik Bosanskog Broda uhapšen zbog mita


Milovan Čerek, načelnik opštine Bosanski Brod, i Boro Milošević, direktor Direkcije za izgradnju i razvoj te lokalne zajednice, uhapšeni su u petak zbog primanja mita, potvrđeno je iz policije.

Sumnja se da je prvi čovjek Bosanskog Broda primio mito "težak" ukupno 40.000 maraka

Oko 16 časova ovu dvojicu funkcionera Socijalističke partije uhapsili su pripadnici Uprave Kriminalističke policije MUP-a RS, a po nalogu Specijalnog tužilaštva RS.

"Čerek je u dva navrata primio mito - jednom 10.000 KM, a drugi put 30.000 KM zajedno sa Miloševićem", izjavio je izvor Nezavisnih, blizak istrazi.

Uhapšen načelnik općine Bosanski Brod

Nezvanično se spominje da su Čerek i Milošević "pali" prilikom primanja mita, u akciji policije koja je odranije planirana, s obzirom na to da ih je, navodno, prijavilo lice koje je i trebalo da da mito.

Čerek je, inače, kandidat SP-a za novi mandat načelnika opštine Bosanski Brod, a Milošević nosilac odborničke liste te stranke, no njihovo hapšenje neće donijeti ništa novo u izbornom procesu na području ove opštine. Naime, Maksida Pirić, portparol CIK-a, kazala je Nezavisnim da u zakonu postoji odredba samo u slučaju da je osobi izrečena pravosnažna sudska presuda na kaznu zatvora dužu od šest mjeseci.

"Tek tada CIK može da utvrdi prestanak mandata ili da se mandat ne dodijelji. Kandidature su ovjerene, a listići odštampani", navela je Pirićeva.

Čerek je po struci pravnik i ima bogato radno iskustvo, uključujući i ono u pravosudnim institucijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije