Tuga / Na vijest o smrti vlasnika FIS-a: Pero se samo želio vratiti u svoju Bosnu

24. 11. 2020. u 12:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3923

Pero Gudelj, jedan od najvećih poslijeratnih bosanskohercegovačkih privrednika, osnivač kompanije FIS Vitez, nakon kraće i teške bolesti preminuo je danas u 65. godini u Vitezu.

Želio u Vitez

Jedan od posljednjih javnih nastupa imao je upravo na lokalnom portalu Viteški.ba u augustu ove godine. Tada je potvrdio da se već nekoliko sedmica nalazi u rehabilitacijskom centru u Zaprešiću kraj Zagreba gdje je primao određene terapije.

Osjećao se dobro, ali je već bio pod stalnim nadzorom ljekara.

"Da se mene pita već bih bio u središnjoj Bosni, ali moram poštivati liječničku struku, pridržavati se uputa, a ukoliko bude sve po planu, za mjesec ću napustit centar u kojem se nalazim", govorio je tada Gudelj.

Jedva je čekao da dođe u Vitez, među svoje prijatelje i kolege.

"Kada sve bude dobro planiram nastaviti sa projektima i idejama. Najveći dio vremena ću provesti na svježem zraku, na Vlašiću, koji ima veliki turistički potencijal, a moja zamisao je da Vlašić bude znatno više posjećen. Želim da to bude mjesto gdje će sportaši obavljati pripreme, a ulaganjem u Vlašić razvijamo cijelu središnju Bosnu", kazao je Pero najavljujući da nastavlja sa zacrtanim planovima, otvaranjem novih poslova i širenjem poslovnih aktivnosti.

Povezivao je ljude

Životna putanja je, nažalost, prekinula taj put. Posljednja želja mu je ispunjena i preminuo je tamo gdje je i potekao – u svojoj srednjoj Bosni.

Neka je vječna slava čovjeku koji je razvijao Bosnu i Hercegovinu, te pjesmom i ekonomijom spajao ljude.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)