Granični prijelazi: Velike gužve na ulasku u BiH iz Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Granični prijelazi: Velike gužve na ulasku u BiH iz Hrvatske
Prema posljednjim informacijama iz BIHAMK-a, u petak se bilježi pojačan promet vozila na ulasku u našu zemlju na većini graničnih prelaza na sjeveru BiH.

Kako je saopćeno, na GP Bosanski Brod čeka se oko 2 sata, na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina 1-2 sata, na GP Brčko oko 1 sat, dok su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja, za sada, do 30 minuta.

Dodatno, na graničnim prijelazima Županja-Orašje i Slavonski-Bosanski Šamac na izlazu iz Hrvatske prema BiH čeka se oko 1 sat. 

Također, radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, što dodatno usporava saobraćanje na ovim graničnim prijelazima.

I hrvatski mediji javljaju da su najveće gužve na graničnim prijelazima ove zemlje s Bosnom i Hercegovinom. Tako se po Hrvatskom auto klubu (HAK) na izlazu iz Hrvatske prema BiH čeka 2,5 sata u Jasenovcu, 2 sata u Slavonskom Brodu, 1,5 sat u Županji, 45 minuta u Maljevcu (Velika Kladuša)…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije