Na požarišta u Jablanici stižu i helikopteri iz Turske

Radiosarajevo.ba
Na požarišta u Jablanici stižu i helikopteri iz Turske

Dva helikoptera iz Republike Turske trebala bi danas u popodnevnim satima stići u BiH, potvrdio je za Avaz.ba Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje.

Helikopteri iz Turske trebali su stići jučer, a u jutarnjim satima krenuli su iz Ankare. No, čekali su u Istanbulu zbog toga što se u toku dana situacija na požarištima na području Jablanice jučer bila popravila.

Kako je sinoć kazao Agić, zbog novog širenja vatre ipak je odlučeno da turski helikopteri budu upućeni u našu zemlju danas.

Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Jablanice Omer Nezirić potvrdio je sinoć da je usljed vjetra došlo do širenja požara između Slatine prema Kosnim lukama.

Inače, jučer ujutro zbog magle iznad cijelog područja Jablanice nisu mogli djelovati ni helikopteri Oružanih snaga BiH. Također, prema Agićevim riječima, helikopter EUFOR-a jučer nije mogao djelovati zbog redovnog tehničkog pregleda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije