Velika akcija 'Tranzit': U toku pretresi i hapšenja

Radiosarajevo.ba
Velika akcija 'Tranzit': U toku pretresi i hapšenja
Foto: SIPA / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)
Od ranih jutarnjih sati, po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, više desetina policijskih službenika MUP-a RS-a obavlja pretrese i hapšenja na području Banje Luke i Trebinja.

Na terenu se nalazi i istražitelj Tužiteljstva BiH, koji koordinira rad ovlaštenih službenih osoba.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i razbijanje dilerske mreže koja već duže vremena djeluje na području Trebinja i Banje Luke, te krijumčari opojne droge iz Crne Gore u BiH, najviše opojnu drogu marihuana-skunk i dr., koju na ilegalnom narko-tržištu prodaje većem broju konzumenata i ovisnika s područja Banja Luke i Trebinja, a među kojima su mladi ljudi, malodobne osobe i osobe školske dobi.

Nakon dobro pripremljene akcije, uslijedila je realizacija aktivnosti koja uključuje lišenje slobode i privođenje većeg broja osoba, kao i pretrese stanova, kuća, objekata i vozila koja koriste osumnjičeni, sa ciljem pronalaska i zaplijene opojnih droga.

Meta akcije je vise od deset osumnjičenih osoba, uglavnom s područja Banje Luke i nekoliko osoba Trebinja.

Navedene osobe su pod istragom, da su kao organizirana kriminalna skupina, duži vremenski period, vršili krijumčarenje, nabavku, rasparčavanje i prodaju opojnih droga ovisnicima i konzumentima na području Trebinja, Banje Luke i okoline, te na taj način stjecali veliku nezakonitu imovinsku korist, a nanosili štetu mladim osobama, njihovim obiteljima i cjelokupnoj zajednici.

U dosadasnjim aktivnostima, izvršena je zapljena veće količine opojne droge i novca koji potječe iz izvršenja ovih krivičnih djela.

Nakon provedene akcije, prema instrukciji tužitelja, poduzet će se dalje radnje prema osumnjičenima.

Ovim aktivnostima, tužiteljstvo se zajedno s partnerskim policijskim agencijama, odlučno suprotstavlja narko-kriminalu i strukturama narko-mafije u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije