Na planinama jutros pada snijeg: Pogledajte kakvo će nam vrijeme biti do nedjelje

0
Radiosarajevo.ba
Na planinama jutros pada snijeg: Pogledajte kakvo će nam vrijeme biti do nedjelje
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama je zabilježen snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Bihać, Gradačac, Ivan Sedlo 5; Bugojno, Drvar, Jajce, Livno, Sanski Most, Tuzla 6; Zenica 7; Grude, Stolac 8; Široki Brijeg 9; Mostar 10; Neum 15; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Promjenljivo i tmurno vrijeme, kod osjetljivih osoba će uzrokovati promjenu raspoloženja, glavobolju, probleme sa snom. Pri tome će izražena južina dodatno negativno djelovati na opštu sliku. Hronični bolesnici trebali bi tokom dana biti oprezniji, naročito u zapadnim dijelovima zemlje, gdje će južno strujanje zraka biti izraženija.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Meteorolozi objavili prognozu do 19. decembra: Evo kad stižu minusi i snijeg

Meteorolozi objavili prognozu do 19. decembra: Evo kad stižu minusi i snijeg

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. Vjetar slab u Bosni uglavnom sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugo. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 16 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 9 °C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima i dio prijepodneva padavine u većem dijelu zemlje, a u ostatku dana i tokom noći većinom u Hercegovini. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C. 

U petak oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine na području Hercegovini, zapadne i jugozapadne Bosne, a u ostatku zemlje uglavnom povremene i slabe padavine. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 16 °C. 

U subotu oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 17 °C. 

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. Poslije podne ili tokom noći susnježica ili snijeg su mogući i u nizinama Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 14 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije