SNSD usvojio platformu: Na Palama se pravi plan rušenja institucija BiH

9
Radiosarajevo.ba
SNSD usvojio platformu: Na Palama se pravi plan rušenja institucija BiH
Twitter / Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da Republika Srpska neće odustati od svojih ustavnih prava, te dodao da je Glavni odbor ove stranke na sjednici odbacio građanski koncept uređenja Bosne i Hercegovine.

"O građanskom konceptu nema razgovora ni sada, niti u budućnosti. Ovakvo stanje je antidejtonsko, odbacili smo građanski koncept BiH, koji treba da predstavi Bošnjake kao dominantne, rekavši da možemo samo da se posvetimo Ustavu dok ne dogovorimo nešto drugo", izjavio je Dodik.

Naglasio je da će Narodna skušptina sredinom novembra održati posebnu sjednicu o vraćanju nadežnosti  RS.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Set zakona za to je spreman i treba da prođe međustranački dijalog", rekao je Dodik.

Dodik je istakao je da je Glavni odbor SNSD-a usvojio platformu koja će utvrditi put ove stranke i njenih predstavnika u procesu vraćanja u ustavnu i dejtonsku strukturu nadležnosti prenesenih sa Republike Srpske na nivo BiH.

Podsjetimo, Dodik izjavio je danas da je BiH u stanju potpunog raspada, te da će se stvari završtiti tihim umiranjem BiH, a da će ostati Republika Srpska jer može da funkcioniše. 

Dodik nastavio po starom - undefined

Foto: SNSD/ Twitter: Dodik nastavio po starom

"Šta nam fali? Da li smo nešto izgubili? Ne, samo više dobijamo. Dobijamo više samopouzdanja i to će se desiti da li ovaj ili neki sljedeći put. BiH će se urušiti i nestati, a ostaće samo ono što može da živi, a to je Republika Srpska! Od ostalog dijela ne znam šta može da ostane", rekao je Dodik novinarima na Palama.

Dodik je ponovio da u BiH nema visokog predstavnika. Rekao je da je današnja sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH „obično druženje" koje su smislili oni koji smatraju da im je Christian Schmidt od koristi.

"Bošnjaci očekuju da će on uraditi sve što oni žele, da će donijeti neke propise i zakone. Hrvati očekuju da će biti riješen njihov problem kako bi bili ravnopravno zastupljeni", rekao je Dodik.

Obraćanje Schmidta možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije