Na mostarskim Šehitlucima obilježen Dan Armije RBiH

Radiosarajevo.ba
Na mostarskim Šehitlucima obilježen Dan Armije RBiH
SDA HNK / Šehitluci

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić, predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago, predstavnici boračkih udruženja i drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na mostarskim Šehitlucima obilježili su 15. april – Dan Armije RBiH.

Za razliku od prethodnih godina, kada je ovaj dana, kao jedan od značajnijih datuma u historiji BiH u Mostaru obilježavan različitim kulturnim manifestacijama, zbog trenutnih okolnosti, nije bilo organiziranih događaja zbog aktivne zabrana okupljanja građana.

Mušić je čestitao građanima BiH 28. godišnjicu formiranja Armije RBiH, podsjetivši da je nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina rezultat herojske borbe pripadnika Armije Bosne i Hercegovine.

"Nastanak i razvoj Armije Republike Bosne i Hercegovine je izraz odgovornosti, patriotske i političke zrelosti tadašnjeg državnog vodstva. Imamo obavezu da učinimo sve kako bi ovaj dan ostao u sjećanju nacije kao jako bitan datum i kako bi ga obilježavale i sve buduće generacije patriota države Bosne i Hercegovine", istakao je Mušić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije