Na mitingu podrške Mladiću neće biti izgreda

Radiosarajevo.ba
Na mitingu podrške Mladiću neće biti izgreda

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (RS) Pantelija Ćurguz očekuje da za sutra u Banjoj Luci najavljeni centralni miting podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću protekle mirno, jer svi oni koji, naveo je, imaju na umu nemire i incidente nisu dobro došli.
 
Poziv na ovaj skup predstavnici boračkih udruženja uputili su i najvišim predstavnicima vlasti RS-a, ali Ćurguz na današnjoj konferenciji za novinare nije želio da komentira to što se niko od njih od dana hapšenja Mladića, izuzmu li se prva saopćenja, nije javno obraćao. 

Razlog zbog koga BORS organizira u RS-u seriju mitinga podrške Mladiću, Ćurguz je obrazložio stavom da “oni na taj način žele da spriječe pokušaj da neko generala Mladića vidi kao ratnog zločinca i prije nego što stigne do Haaga”.

On je ponovio riječi podrške Ratku Mladiću, veličajući njegove “ratne uspjehe”, a žele i da vlasti entiteta “slobodno i bez straha od mogućih sankcija planiraju sredstva za izvođenje kvalitetne odbrane Mladića i svih Srba koji su osumnjičeni”. 

Ponovio je tvrdnje da “Sud i Tužilaštvo BiH svojim neselektivnim radom stvaraju ambijent za pogoršanje odnosa u BiH, pa moguće i novo krvoproliće”, zbog čega “oni imaju obavezu da na sve to ukažu da bi se te pravosudne institucije oslobodile odabira predmeta”. 

Boračka organizacija je, naveo je, osigurala prijevoz za sve svoje članove da bi sutra u 12 sati došli na miting podrške Mladiću u Banjoj Luci.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije