Na listiću samo jedan kandidat: U ovih devet opština u BiH građani nemaju izbora

0
Radiosarajevo.ba
Na listiću samo jedan kandidat: U ovih devet opština u BiH građani nemaju izbora
Foto: Dž. K. / Radios / Ilustracija

Prema preliminarnim kandidatskim listama za predstojeće Lokalne izbore 2020. u Bosni i Hercegovini, građani devet općina u našoj zemlji neće imati izbora prilikom glasanja, jer će na izbornom listiću biti samo jedan kandidat za načelnika.

U Federaciji BiH opštine sa samo jednim kandidatom su Domaljevac-Šamac, Orašje, Teočak, Olovo, Grude, Ravno i Usora, dok je u manjem bh. entitetu riječ o kandidatima za načelnike u općinama Mrkonjić Grad i Jezero

U opštini Domaljevac - Šamac jedini kandidat je Stjepan Piljić (trenutno načelnik), dok je u Orašju jedini kandidat Marijan Oršolić. Obojica su kandidovani od strane HDZ-a BiH, piše Mondo.

U Teočaku je Stranka demokratske akcije (SDA) kandidovala Tajiba Muminovića (sadašnji načelnik), dok je u Olovu jedini kandidat Đemal Memagić, također kandidat SDA i također aktuelni načelnik opštine.

U opštini Grude kandidat je sadašnji načelnik Ljubo Grizelj, u Ravnom Andrija Šimunović (također načelnik).

U općini Usora to je Zvornimir Anđelić. Sva trojica su kandidati stranke HDZ BiH.

U Mrkonjić Gradu jedini kandidat za načelnika je Dragan Vođević, dok je u opštini Jezero kandidat aktuelna načelnica Snežana Ružičić.

I Vođević i Ružičić su kandidati Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije