Na križu ispisan grafit: Krivi ste, UZP i 111

Radiosarajevo.ba
Na križu ispisan grafit: Krivi ste, UZP i 111
Nepoznati počinioci ispisali su grafit “U”, koji asocira na ustaše i “111” i “UZP” i “Krivi ste” na križu iznad Stoca u subotu na večer, prijavljeno je MUP-u HNK.

Prema izjavama glasnogovornika MUP-a HNK Ljudevita Marića, policijska patrola bila je na licu mjesta i sačinila izvještaj, prenosi Hina.hr

Nepoznati počinioci  očito su aludirali na presudu Haškog tribunala Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Jadranku Prliću, Berislavu Pušiću i Bruni Stojiću, koji su osuđeni za Udruženi zločinački poduhvat (UZP) na 111 godina zatvora ukupno, za zločine počinjene tokom 1993. i 1994. godine nad Bošnjacima.

Podsjećamo, Stolac je vrlo često poprište sukoba, a  prije nešto više od godinu dana prekinuti su lokalni izbori. Zbog incidenta u Stocu, OSCE je morao otvoriti privremeni ured i pomno pratiti razvoj situacije i paziti da li se krše ljudska prava u ovoj općini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije